In Libanon zijn jaarlijks 11 vaste feestdagen voor het volk.
* Nieuwjaarsdag: Op 1 januari viert de bevolking elk jaar traditie getrouw het nieuw jaar.
* Saint Maron’sday: Elk jaar wordt het Saint Maron’sday gevierd op 9 februari. Dit feest behoort al jaren tot de nationale feestdag in Libanon.
* Id-ul-Maulid: Op deze dag viert de bevolking de geboortedag van profeet Mohammed. Deze feestdag wordt elk jaar op een andere dag gevierd.
* Lailat-ul-Meraj: Op de 27ste van de islamitische maand rajab herdenkt de bevolking de reis van profeet Mohammed. Deze reis ging van Mekka naar Jeruzalem.
* Ramadan: De ramadan begint wanneer de maan wordt waargenomen op de vooravond van de eerste dag van de maand. De bevolking vast dan van zonsopkomst tot zonsondergang. Dit ritueel wordt gezien als zuivering van de ziel. Tevens krijgen ze hier de kans om Allah(god) te bedanken voor wat hij voor de bevolking heeft gedaan.
* Maria Tenhemel opneming: Op 15 augustus herdenkt men jaarlijks de tenhemelopneming van moeder Maria.
* Id-al-Fitr: Op de 1ste dag van de 10e maand vindt het Suikerfeest plaats. Hiermee breken zij het vasten.
* Eid Al-Adha: Vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender vind het offerfeest plaats. Voor ca. €300,- kopen de bewoners een schaap en slachten dit met de familie. Een deel is voor de familie, een deel voor de buren, vrienden of bezoekers en een deel voor de armen. Hiermee laten ze zien dat ze trouw en gelovig zijn.
* Onafhankelijkheidsdag: Jaarlijks vieren de bewoners de onafhankelijkheid van Libanon. De nationale feestdag vindt plaats op 22 november.
* Muharram: De herdenking van profeet Mohammed vindt jaarlijks plaats op de eerste dag van de islamitische maand Muharram. Dit is afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan. Op deze dag vond de verhuizing plaats van profeet Mohammed en zijn volgelingen van Mekka naar Medina.
* Asjoera: Op de 10de dag van de 1ste maand van het islamitische jaar vieren zij het nieuwe jaar. Ze herdenken de leuke en verdrietige tijden van het afgelopen jaar.

 

Leave a Reply