Vervoer naar het land

Momenteel is het niet mogelijk om vanuit Nederland rechtstreeks naar Libanon te vliegen. Alternatieve mogelijkheden zijn via Parijs, Frankrijk of Duitsland. Dit kan met verschillende maatschappijen.

Een vliegreis naar Libanon duurt zonder overstappen ca. 5 uur. Libanon heeft momenteel 1 vliegveld, de Internationale luchthaven in Beiroet. Dit vliegveld is gevestigd in de stad Beiroet, tevens de hoofdstad van het land.

Naast het vliegtuig is het ook mogelijk om te reizen met de auto. Via Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije en Syrië is de eindbestemming Libanon. Via Italië bestaat de mogelijkheid om verder te reizen met de boot.

Vervoer in het land

Het is makkelijk om in Libanon rond te reizen. Het beste kan er gereisd worden met (grote) bussen. Deze bussen vertrekken vanaf 1 of meerdere punten in elke stad. Naast de bussen is het mogelijk om een taxi te huren.

 

Leave a Reply