Libanon is een klein land gelegen in het Midden-Oosten met een oppervlakte van 10.400 km² . Het land grenst in het westen aan de Middellandse zee en in het zuiden aan Israël. In het noorden en oosten grenst het aan Syrië.

Net als vele andere landen behoort Libanon tot de Arabische wereld. Libanon heeft naast ca. 4 miljoen bewoners, een hoge bevolkingsdichtheid. De bewoners zijn vooral islamitisch en christelijk. In de grote steden gelden er weinig regels wat betreft kleding en gedrag. Het dragen van een hoofddoek is niet verplicht. Iedereen is vrij in zijn keuze.

Ongeveer 60% van de bevolking is moslim en 39% bestaat uit christenen. Deze geloven worden onderverdeeld in 17 verschillende geloofsgemeenschappen. De bevolking spreekt over het algemeen de officiële taal Arabisch. De talen Frans, Engels en Armeens worden ook gesproken.

Een van de beste keukens uit de (Arabische) wereld komt uit Libanon. Zij hebben vele omliggende landen beïnvloedt met speciale gerechten. Een van deze gerechten is Lahm bi ajeen. Dit gerecht bestaat voornamelijk uit vlees en deeg. Een traditie is om samen met familie te eten. Zij beschouwen dit als een moment van samenzijn.

Libanon heeft veel bergen. Een van de hoogste bergen is de Qurnat as Sawda. Deze berg bereikt een hoogte van 3088 m. Door de vele hoge bergen die in dit land voorkomen, is er geen tekort aan water. De belangrijkste rivieren die voortkomen uit de bergen zijn de Litani en de Orontes.

In Libanon zijn genoeg uitgaansgelegenheden. Inwoners uit de hele Arabische wereld komen naar Libanon om uit te gaan. De muziekstijl in de discotheken is gevarieerd van R&B tot Arabische muziek.

 

Leave a Reply