Libanese ontwerpers zijn erin geslaagd tot het hart van Hollywood doorgedrongen en weten menige topactrice te verleiden met hun ultravrouwelijke couture.

Het was Elie Saab die als eerste een Oscarwinnares mocht kleden: in 2002 viel Halle Berry niet alleen op met haar tranen, maar vooral door haar gewaagde jurk. Sindsdien behoort Saab tot een van de gewilde, en vaste, ontwerpers van de sterren. Deze laatste uitreiking was onder andere Mila Jovovich door hem gekleed.

Jennifer Lopez liet zich dit jaar kleden door Saabs landgenoot en collega Zuhair Murad. Het resultaat was een jurk die haar rondingen perfect accentueerde. Murad is de vaste ontwerper van de Libanese superster Nancy Ajram.

Georges Chakra, ook op het Oscargala met jurken vertegenwoordigd, mag niet onvermeld blijven, maar eigenlijk mogen ze dat allemaal niet. Er loopt ongekend veel talent rond in Libanon en steeds vaker dringen ze tot de top door.

We willen hiermee niet voorbij gaan aan andere ontwerpers als de Tunesisch-Franse Azzedine Alaïa; de reden dat we specifiek de Libanezen eruit plukken, is omdat zij vanuit thuisland Libanon opereren en erin geslaagd zijn wereldfaam te bereiken.

En zij niet alleen. Libanees haarstylist Joe Raad is dankzij het mooie werk dat hij verrichtte voor de Saoedische prinses Ameerah tijdens het huwelijk van Prins William en Kate Middleton nu ook door de Amerikanen ontdekt. Hij heeft recent een megadeal gesloten waar hij vooralsnog geheimzinnig over doet. In interviews loopt hij over van de complimenten voor de prinses; dankzij haar opdracht is hij nu binnen. De Libanezen zijn de voorlopers op het wereldtoneel en met de westerse couture.

 

Leave a Reply